Kracht en weerbaarheid met Power Yoga

Kracht en ruimte met Power Vinyasa Yoga

Afgelopen zondag 15 september gaf ik een Power Yoga workshop met als thema Kracht (en weerbaarheid). Mariska, één van de recent opgeleide docenten, vroeg hier specifiek om en dat inspireerde me er een workshop aan te wijden.

De laatste jaren is in Yoga land het accent wat meer verschoven naar ‘zachtere’ vormen van Yoga zoals Yin Yoga en Yoga Nidra. Power en Vinyasa Yoga wordt vaak gezien als een sportschool activiteit en dat is wat jammer. Want het Yoga gedachtegoed verdwijnt vaak naar de achtergrond, terwijl deze traditie zo belangrijk is. Daarom dragen we het juist graag uit.

De voordelen van Power en Vinyasa Yoga zijn enorm. Een goede gezondheid natuurlijk maar ook bevordert regelmatige beoefening je welzijn van lichaam én geest. Als we kijken naar onze natuur, dan hebben we KRACHT nodig om ons fysieke lichaam krachtig te houden. Met Power en Vinyasa Yoga stimuleer je een krachtig lichaam. Tegelijkertijd vergroot je ook je flexibiliteit.

Kracht én ruimte in je lichaam

Met behulp van vele creatieve yoga houdingen/asana’s activeren Power en Vinyasa Yoga ons lichaam en gaan we er ruimte en kracht in ervaren. De bewegingen zorgen dat de energie in iedere lichaamsdeel beter gaat stromen. Gewrichten, spieren en organen gaan beter functioneren. De zwakke plekken in ons lichaam worden vaak verholpen op een natuurlijke manier, waarbij de Adem dit proces ondersteunt en ons lichaam voedt en ontspant.

Kracht en ruimte met Power Vinyasa Yoga

Zachtheid in de yoga houding

Misschien nog wel belangrijker is het om te leren de zachtheid te onderzoeken in de houding die je tot uitdaging brengt door middel van je adem maar ook met je mind. Weerstand helpt je te gaan naar de ruimte maar ook naar de kracht van je lichaam. Door in de asana met focus en concentratie de weerstand te onderzoek en leren los te laten met liefde, geduld, discipline en de TIJD LOS TE LATEN, zal de asana je eigen worden en zal niet alleen je lichaam maar ook je mind hierop resoneren. Je vergroot je hiermee je weerbaarheid en dat merk je in je dagelijks leven.

De voordelen van Power en Vinyasa Yoga nog maar eens op een rij:

  • Het versterkt jouw immuunsysteem
  • De flexibiliteit van je lichaam neemt toe
  • Je kracht neemt toe, je spieren worden sterker
  • Je gaat beter slapen
  • Brengt meer balans in je hormoonstelsel
  • Je botdichtheid neemt toe
  • Je bloedruk verlaagt
  • Maar het meest belangrijke: er ontstaat balans in je welzijn, je voelt je evenwichtig en gelukkig!

Dus volg regelmatig een les met een krachtigere vorm van Yoga of volg een Power of Vinyasa opleiding om deze prachtige vorm van Yoga door te geven: kijk op poweryoga.nl voor meer informatie voor opleidingen of kijk op yogamontfoort.nl voor diverse yoga en pilates lessen.


0

Je winkelwagen