Vinyasa Yoga Teacher Training

Onze 200 uur Vinyasa Yoga opleiding 2020 is een Yoga Teacher Training volgens de richtlijnen van de Yoga Alliance.

Onze Vinyasa Yoga Teacher Training is opgezet volgens de richtlijnen van de Yoga Alliance. Wanneer je bij ons de 200 urige Vinyasa Yoga Teacher Training volgt, kun je je direct registreren als gecertificeerd yoga docent bij de internationale Yoga Alliance. Wil je in het buitenland lesgeven, dan is een internationaal erkend diploma mooi meegenomen.

Wat is Vinyasa Yoga?

Vinyasa Yoga is eveneens een dynamische vorm van Yoga en is ook afgeleid van de Ashtanga Yoga vorm. Vinyasa Yoga is een lichtere vorm van Yoga dan Power Yoga. Een serie begint met het zogeheten aarden: je laat je dagelijkse beslommeringen voor wat ze zijn en richt je op de Vinyasa Yoga les die komen gaat. Vervolgens worden specifieke Vinyasa zonnegroeten – Surya Namaskar genaamd – uitgevoerd. Daarna beoefen je achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen (asana’s). Die asana’s ondersteun je met ademtechnieken, pranayama genaamd en visuele focus, drishti genaamd. De houdingen samen vormen een serie, waarbij de serie per les kan verschillen. De les eindigt met een ontspanning waarin al deze asana’s doorwerken in je lichaam.

200 uur Vinyasa Yoga Teacher Training

Educatieve aandachtsgebieden van de Vinyasa Yoga Teacher Training

De educatieve aandachtsgebieden binnen onze Vinyasa Yoga Teacher Training omvatten de volgende onderwerpen:

  • Vinyasa Yoga Techniek, Training and Beoefening
  • Vinyasa Yoga Didactiek
  • Anatomie & Fysiologie
  • Yoga Filosofie/Ethiek/Lifestyle
  • Practicum, bijv. in de vorm van een eigen Vinyasa Yoga oefengroep
Gecertificeerd Yoga Docent Opleiding Vinyasa Yoga
Yoga Docent Opleiding Vinyasa Yoga

Deze educatieve aandachtsgebieden binnen deze Yoga Teacher Training komen uiteraard terug in onze bestaande yoga opleidingen:

Introductie opleiding Power en Vinyasa Yoga

We hebben ervoor gekozen een yoga introductie opleiding aan te bieden, waardoor je laagdrempelig met yoga kunt kennis maken via onze Introductie opleiding Power en Vinyasa Yoga. Hierin maak je kennis met een aantal yoga aspecten, zoals de zonnegroet, de yoga filosofie en de chakra-leer. Ook leer je een zonnegroet te verzorgen. Een prima introductie dus.

Yoga opleiding Vinyasa Yoga

Daarnaast is er de Yoga opleiding Vinyasa Yoga, waarin je je verder verdiept in specifieke Vinyasa Yoga kenmerken:

  • Aarden in de les; hiermee kan de cursist zich focussen op de te volgen les.
  • Zonnegroet A en B
  • Vervolgens een variatie van staande-, zittende- en liggende houdingen
  • Een pranayama oefening (ademtechniek)
  • Eindontspanning

Met de Yoga opleiding Vinyasa Yoga werk je daarom vooral aan je didactische vaardigheden, waardoor je Vinyasa Yoga op een veilige, verantwoorde en gedegen manier kunt overbrengen. Uiteraard nemen ook je eigen Vinyasa Yoga vaardigheden een belangrijke plaats in.

Kunst van het Begeleiden & Anatomie

Tot slot volg je de yoga docent opleiding Kunst van het Begeleiden en Anatomie, waarin je leert hoe door begeleiding bij het aannemen van yoga asana’s ruimte ontstaat in het lichaam. Tijdens de bestudering en begeleiding van de asana’s (yoga houdingen) leer je dus ook de anatomische ketens van het lichaam. Ook leer je wat de invloed van de bandha’s (gerichte spiersamentrekkingen) en de adem is.

Na het volgen van deze 3 deelopleidingen kun je je aanmelden bij de Yoga Alliance als gecertificeerd yoga docent.

De prijs voor deze 200 uur Vinyasa Yoga Teacher Training is € 2398,00; de opleiding is vrijgesteld van B.T.W.

Kies hieronder je opleiding uit het yoga opleidingen rooster.


Geef een antwoord

0

Je winkelwagen