Tonnie Goes


Tonnie Goes is in de jaren zeventig met Yoga in aanraking gekomen. Ze was op dat moment o.a. actief in Jazz-dans met een eigen dansschool. Maar ze voelde dat ze op een andere manier wilde gaan bewegen. Bewegen waarbij de persoonlijke verdieping meer centraal staat. Yoga was dus een logisch vervolg.

Diverse Yoga opleidingen

Ze besloot in 1993 de opleiding Hatha Yoga bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te gaan volgen. Tijdens deze studie verdiepte ze zich o.a. in de Chakra-psychologie.
Toch zocht ze naar een dynamischer vorm van Yoga. Die vond ze in de Verenigde Staten bij David Swenson en Baron Baptiste, voormannen van resp. de Ashtanga en Power Yoga. Ze introduceerde deze vorm van yoga bij Nike Europe en het werd een doorslaand succes. Ze startte haar eigen Yoga centrum, Dasra Center in Montfoort. Sinds 2000 verzorgt ze Power en Vinyasa Yoga opleidingen en lessen. Er zijn inmiddels honderden docenten opgeleid in Nederland en België.

Met vele bekende Yoga docenten werkte Tonnie Goes samen, zoals Richard Freeman, John Friends, Rodney Yee, Dona Holleman, Angela Farmer en Robert Boustany. In 2002 voltooide ze de opleiding in Ayurvedische massage. Vanaf 2002 volgde ze met regelmaat yoga teacher trainingen, onder andere bij: John Scott, Doug Swenson en Shiva Rea. Tevens behaalde ze in 2006 haar diploma van de opleiding Yoga therapie en rondde ze de 4 jarige opleiding Meditatie & Hypnotherapie met positief resultaat.

Tonnie Goes

Yoga Alliance

Tonnie Goes is geregistreerd bij de Yoga Alliance als 500-uur geregistreerde yoga docent. Haar Yoga studio is erkend door de Yoga Alliance als verzorger van 200 urige yoga teacher trainingen.

Haar werk bestaat uit het lesgeven in de verschillende vormen van Yoga. Daarnaast geeft ze personal yoga trainingen. Ook begeleidt ze mensen in de vorm van hypnotherapie, yoga coaching, en ontspannings- en ademhalingstherapie.
Ze werkt met haar docententeam voornamelijk in het Dasra Center, maar als freelancer is ze op verschillende locaties in Nederland te vinden. Als Personal Yoga Trainer komt ze ook bij mensen thuis en daarnaast verzorgt ze workshops in binnen- en buitenland.

Tonnie Goes is trotse moeder van een zoon en verstandelijk gehandicapte dochter.

In de schaarse vrije tijd die overblijft, doet ze aan kitesurfen:

0

Je winkelwagen