Yoga opleiding Vinyasa Yoga

Yoga opleiding Vinyasa Yoga

In de Yoga opleiding Ashtanga Vinyasa Yoga staan zowel het opdoen van eigen Yoga vaardigheden als het kunnen doceren van een Yoga les centraal. Je leert bij ons dus echt een vak.

De doelen van de yoga opleiding Vinyasa Yoga zijn:

  • leren wat (Ashtanga) Vinyasa Yoga en de filosofie erachter inhouden,
  • leren lesgeven in Vinyasa Yoga,
  • werken aan eigen vaardigheden en
  • leren observeren en begeleiden van studenten
  • het werken met een yoga oefengroep

De grondlegger van de Ashtanga Vinyasa Yoga, Pattabhi Jois, verwoordt de beoefening van Ashtanga en dus Vinyasa Yoga als volgt:

De vorm van de oefening blijft altijd hetzelfde; men begint altijd te oefenen met Surya Namaskar (de zonnegroeten), besluit met Padmasana en rust, en de verschillende asana’s vullen geleidelijk de ruimte tussen deze twee polen. Yoga leren op deze traditionele manier komt de student op vele niveaus ten goede. Het is mogelijk voor iemand om onafhankelijk te worden en vertrouwen te krijgen in hun sadhana (spirituele oefening), dit wordt echt eigen wanneer het uit het hoofd geleerd wordt. Het is door de dagelijkse beoefening van Ashtanga Yoga dat we het in onszelf trekken, het begrijpen en ons bekwamen in de methoden, en daardoor zijn brede scala aan voordelen plukken. Om dit te bereiken, is een langzame, toegewijde en geduldige aanpak het beste.

(bron: http://sharathjois.com/the-practice/traditional-method/ )

basisopleiding Vinyasa Yoga

Eigen Yoga vaardigheden én Yoga docentvaardigheden

In de yoga opleiding Vinyasa Yoga staan dus vooral jouw yoga docent vaardigheden centraal. Daarnaast ontwikkel je uiteraard ook je eigen yoga vaardigheden. Verder zijn er ca. 70 contacturen met daarnaast huiswerkopdrachten. In totaal kun je daarom rekenen op zo’n 130 uur om deze basisopleiding Vinyasa Yoga te voltooien. Deze basisopleiding Vinyasa Yoga wordt gegeven door Tonnie Goes en eventueel een gastdocent. De opleiding maakt ook deel uit van de 200 uur Vinyasa Yoga Teacher Training. De 200 uur Vinyasa Yoga Teacher Training is dus een combinatie van

De 200 uur Vinyasa Yoga Teacher Training is erkend door de Yoga Alliance. Je kunt je daarom na succesvole afronding als gecertificeerd Yoga docent registreren.

De prijs voor de basisopleiding Vinyasa Yoga is € 1349,00; de basisopleiding Vinyasa Yoga is vrijgesteld van B.T.W.

Kies hieronder je opleiding uit het yoga opleidingen rooster.


Geef een antwoord

0

Je winkelwagen